Blog

Fenyő beltéri ajtó gyártása

A fenyőfákhoz nagyon különleges viszonyunk van, mivel elsősorban az ünnepet jelentik a számunkra. Így az illatuk, a hangulatuk egészen egyedül álló. Amikor beltéri ajtókban gondolkodunk, akkor kicsit ezt az ünnepi hangulatot szeretnénk visszacsempészni a mindennapokba. A fenyő beltéri ajtókkal kapcsolatos elvárásaink így természetesen egész magasak.

A Farobert fenyő beltéri ajtói minden tekintetben igyekeznek megfelelni ezeknek a magas elvárásoknak. A fenyőfa ajtóknak csodálatos alapszíne van. Természetesen fenyőfából is nagyon sokféle típus van, így vörösfenyő színei sokkal teltebbek mélyebbek, nevéből következően vöröses árnyalatú, mint az erdei fenyőnek. Azonban nem mindegy az sem honnan származik a vörösfenyő, a szibériai vörösfenyő jóval halványabb színű, mint az amelyik Európában őshonos.

Számunkra az élénksárga színű lucfenyő színek azok, amelyek a legismertebbek. Azonban egészen különös mélybarna színe van például a feketefenyőnek. Így a fenyő alapanyagokat tekintve is igazán széles a választék. A gyártásunk során mi elsősorban a legellenállóbb borovi fenyőből dolgozunk, de igény szerint bármilyen más faalapanyag is választható. Így a beltéri faajtók, ha fenyőből is készülnek, a kiválasztott alapanyagok függvényében lehetnek világosak és élénk színűek, ahogyan egészen mély árnyalatúak és nagyon elegánsak is.

 

Fenyő beltéri ajtó gyártásának szempontjai

A fenyő alapanyagokkal dolgozva számos rájuk jellemző egyedi tulajdonságot figyelembe veszünk. Ilyen az is, hogy a megmunkálásukkal a fenyő beltéri ajtók nem nyerik még el végső állapotukat. Hiszen tudjuk a fenyő alapanyagokról, hogy ezek azok a fa típusok, amelyek még a kidolgozásuk után is tovább „érnek”. A világos fenyő színek, idővel egészen mély sárgák, barnák lesznek. A színek mélyülése minden ilyen fenyő beltéri ajtónak patinát kölcsönöz. S ahogyan mélyülnek a színek, úgy lesz egyre hangulatosabb a tér is, amivel együtt változik a fenyő beltéri ajtó.

Amennyiben hangulatos és minőségi fenyő beltéri ajtókra vágysz, ezért érdemes mindenképpen ajánlatot kérni a Farobert Design Kft.-től, ahol a legjobb és legszemélyre szabottabb megoldásokat kapod.

A többi fontos, a minőséget sugalló jellemzők, az a nyílászáró kinézetéből fakadnak.  A különböző fafajtákon különféle felületkezelési technikákat, alkalmazhatunk, hogy azok minél látványosabban mutassanak. Ilyenek az olajozás, a különböző festéklazúrok. Ezek változatos színeket és felületeket tesznek lehetővé, még szebbé varázsolva a fanyílászárókat.  

Ezeknek a tulajdonságoknak is köszönhető, hogy a fa kellemes környezetet teremt. A fafelületek kidolgozottsága és kezelése, már a megérintésükkel is különleges tapintási élményt nyújtanak.

Miért minket válasszon?

Kiváló
minőség

Korszerű technológia

Egyedi
gyártás

Minősített alapanyagok

Tanúsítványok

Kiemelten Megbízható Vállalkozás (Highly Trustworthy Company) 2021 - Farobert-Design Kft.

Garancia

Farobert-Design Kft 1 és 4 év szavatosság

Kapcsolat

Farobert-Design Kft.

6346 Sükösd, Hősök útja 21.

Ügyvezető: Pék Róbert

+36 30/606-8268

Ügyintéző: Szabó Mónika

+36 30/674-7525

Kövess minket!