Árnyékolástechnika

Fix lamellás zsalugáter

A fix lamellás zsalugáter lamellái nem állíthatók, azok mindegyike egy állandó pozicióban rögzített. Az egyes lamellák közötti réseken a levegő szabadon áramolhat, dőlésszögük pedig úgy van kialakítva, hogy a hézagokon keresztül közvetlen napfény ne tudjon átjutni. A szűrt, kis mennyiségű áteresztett fény miatt önmagában ezzel a típussal teljes sötétítést nem lehet elérni, de a fix lamellás zsalugáter árnyékolási célra a legoptimálisabb megoldás.

A fix lamellás zsalugáter minden alkatrészének éle, beleértve a lamellákat is finoman kerekített kialakítással készül, hogy tapintása kellemes legyen és a gyárilag vagy utólagosan felvitt festékrétegek hosszú távon is megfelelően, repedés nélkül tapadjanak a felülethez. A nyíló kivitelű fix lamellás zsalugáter hordozó kerettel együtt készül, mely rendkívüli módon leegyszerűsíti a zsalugáter rögzítését. Az eltolható kivitelű fix lamellás zsalugáter keret nélkül készül, a szárnyat alul és felül egyaránt megvezetett sines rendszerben lehet a külső falsík előtt oldalirányban eltolni.

A fix lamellás zsalugáter ideális olyan épületek és helységek nyílászáróinak árnyékolására, ahol a lamellák állíthatóságára nincs szükség.

Felszerelhető például:

  • nagy méretű nyílászárók elé eltolható kivitelben
  • íves kialakítású nyílászárókra
  • külső falsíkra kivetés nélküli pántokkal
  • falkáván belülre kivetőpántokkal
  • rolós szúnyoghálóval egybeépítve
  • egy- és két oldalra nyíló, harmonika rendszerű kivitelben
  • csupán díszítő céllal nem nyíló, fixen rögzített kivitelben
Farobert design fix zsalugater

Kérjen ajánlatot még ma!

Farobert Design által beépített zsalugáter

Mozgatható (állítható) lamellás zsalugáter

A mozgatható lamellás zsalugáter lamellái bármely szögben beállíthatók a teljesen nyitott és teljesen zárt állapotok között, így a lamellák résein átengedni kívánt napfény és levegő mennyisége tetszőlegesen szabályozható. Ezzel a lehetőséggel könnyedén és egyszerűen alakítható a helység hangulata és fényviszonya a zsalugáter lamellái között átjutó és falakat megfestő természetes napfénnyel.

A zsalugáter lamelláinak mindegyike egy közös rudazat segítségével mozgatható és rögzíthető a kívánt pozícióban. Teljesen nyitott helyzetüknél ideálisan lehet szellőztetni a helységet a lamellák közötti nagy keresztmetszetű réseken átjutó friss levegővel, a lamellák zárt állapotánál pedig teljes sötétítést lehet elérni. A mozgatható lamellás zsalugáter minden alkatrészének éle, beleértve a lamellákat is a fix lamellás zsalugáterhez hasonlóan finoman kerekített kialakítással készül, hogy a gyárilag vagy utólagosan felvitt festékrétegek hosszú távon is megfelelően, repedés nélkül tapadjanak a felülethez.
A nyíló kivitelű mozgatható lamellás zsalugáter minden esetben hordozó kerettel együtt készül, hogy a zsalugáter szárnyon található lamella mozgató vasalat kellőképp eltávolodjon a nyílászáró üvegfelületétől, megelőzve ezzel annak esetleges sérülését.

Az eltolható kivitelű mozgatható lamellás zsalugáter keret nélkül készül, a szárnyat alul és felül egyaránt megvezetett sínes rendszerben lehet a külső falsík előtt oldalirányban eltolni.

Külsőtokos műanyag redőnyök

Külsőtokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak,a redőnyök bármilyen típusú nyílászáró külső síkjára felszerelhetők.

A rendszerek előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét és nem utolsósorban kedvező árát.

A redőnyöket két alaptípusra bonthatjuk.

A hagyományos redőny esetében egy kiforrott, de alapjaiban egyszerűbb és szerényebb technikai lehetőségeket magába rejtő rendszerről beszélhetünk, amely leginkább kedvező árával csalogatja megrendelőit.

A fentebb említett tokrendszert porlakkozott, acél oldalvég zárja le. A csapszeggel ellátott tengelyszerkezetre tekeredik fel a műanyag redőnyléc, melynek fém-, vagy műanyag betétes zárólécére külső ütközőt rögzítünk. Így akadályozzuk meg, hogy a felhúzás során a redőnyléc a tokszerkezetbe forduljon.

Az új típusú redőny, külső megjelenését tekintve teljesen megegyezik az alumínium redőny formavilágával. Lefutója belsejében elhelyezett gumikéder a halkabb működést, a csapágyazott tengelyszerkezet a könnyed kezelést, míg az alumínium oldalvég és záróléc a hosszú élettartamot biztosítja a rendszernek. Az alumínium záróléc belsejében helyezzük el a kívülről nem látható rejtett ütközőt, mely a redőnypalást tokba fordulását akadályozza meg.

Az alumínium oldalvég nemcsak a redőny tartósságát és esztétikai látványát növeli meg, de alkalmazásával lehetővé vált a szúnyoghálóval kombinált redőny kialakítása.
A redőnytokba épített szúnyogháló esztétikailag és anyagilag is kedvezőbb választás, mint az utólagosan, a redőny külső síkjára felszerelt, önálló mobil szúnyogháló.
Az extrudált kombinált lefutó gumikéderrel ellátott részében a redőnyléc, míg a kefével ellátott lefutó részében a szúnyogháló működtethető.
Az új típusú redőny szigetelő habbal kitöltött redőnyléccel is megrendelhető.

Külsőtokos fehér redőny
Vakolható külső tokos redőny - Farobert árnyékolástechnika

Vakolható tokos redőnyök

Ezt a redőnytípust az újonnan épülő házaknál érdemes választani, hisz a redőnytok az áthidalóba kerül beépítésre, és utólagosan levakolásra.

E beépítési mód az alábbi előnyöket biztosítja az Ön számára: A vakolás után a redőnytok kívülről nem látható, a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelülete elé,az időszaki karbantartás a vakolat megbontása nélkül elvégezhető. A tokszerkezet hőhídmentes,és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő.
Fontos, hogy a beépítési rajzban megadott mélységi és magassági adatokat vegyék figyelembe az áthidalók kialakítása során, hisz a beépítés után a redőnytok heraklit rétegének a fal síkjával kell egy síkban lennie!

SKS felsőtokos redőnyrendszer

SKSA német fejlesztésű SKS rendszer termékei közül egy kimagasló minőségű ablakra építhető felsőtokos műanyag redőnyrendszert forgalmazunk.Komplett rendszer, mely az új nyílászárokkal együtt kerül beépítésre. Belső szerkezeti tulajdonságainak és pontos illesztéseinek köszönhetően mind motoros mind kézi működtetéssel egy rendkívül könnyen kezelhető jó minőségű tartós termékként forgalmazható.

Műszaki paraméterei:
Tokozata műanyag, tengelyezése 40-es fémtengellyel fémcsapágyazással, tokvégek acélmerevítéses rögzítéssel, lefutó PVC vagy alumínium, betét 37 mm-es műanyag vagy alumínium.

Tokméretek: 142×145 mm, 190×170 mm, 230×210 mm
K:0,9W/m2K

SKS felsőtokos fehér redőny
Alumínium redőny, kék tokkal fehér redőnnyel

Alumínium redőnyrendszerek

Az alumínium rendkívüli módon elnyűhetetlen és időtálló megoldás, hanem mert az új alumíniumötvözési eljárásoknak köszönhetően a ma kapható alumínium ötvözetek már szilárdságukban és terhelhetőségükben is kitűnő választásnak bizonyulnak.
Cégünk a német Alukon alumínium redőnyrendszert forgalmazza. Választásunkat befolyásolta, hogy az Alukon gyártmányaiból a felhasznált anyagoknak köszönhetően egy esztétikus, tökéletesen színtartó, hosszú élettartamú és hőhídmentes szerkezet készíthető, amely a nyílászáró védelmén kívül a lakás árnyékolásával kapcsolatos követelményeknek is megfelel.

A tokozata porfestett és lakozott felületének köszönhetően ellenáll a természet támadásainak.

A stabil kamrás lefutó a jól kitalált szerkezeti keresztmetszetének köszönhetően nem csak tökéletesen megvezeti a redőnylécet, hanem erős stabil keretet és tartást biztosít a szerkezetnek. A lefutó futófelületébe húzott gumírozással egyszerre két elvárásnak is megfelel azzal, hogy a megvezetést tökéletesíti és zajtalanná varázsolja a redőnyt.

A 37 mm-es hengerelt eljárással készült és szigetelő habbal töltött alumínium redőnyléc garantálja a hő- és hangszigetelést, növeli a stabilitást és zajmentes működést biztosít.

Működtetés szempontjából alapvetően két típust különböztetünk meg: manuális, motoros

Fa redőny

A hagyományos fa redőny hossztoldott borovi fenyőből méretre készül, festve a szokásos redőny színekre,vagy egyedi színben. Új gurtnival, görgővel, tengellyel szállítjuk a hosszan tartó megbízható működés érdekében.

Műanyagból készült redőnylécekkel is helyettesíthető az elromlott faredőny, 5 választható színben. Kedvező ára miatt sokan választják ezt a megoldást. Új gurtnival, görgővel, tengellyel szállítjuk a hosszan tartó megbízható működés érdekében.

Fa redőny Farobert design
Szunyogháló fehér kerettel

Szúnyogháló

A szúnyogháló rendszerek értékes kiegészítője a lakberendezésnek, akár higiéniai akár kényelmi szempontokat veszünk figyelembe.

A legújabb rendszerek megjelenése óta mind szerelésben, mind a felhasználás terén ez a legpraktikusabb rendszer a piacon.

Fix keretes típusok nagy választéka:

9 x 33-as műanyag extrudált
20 x 22-es keskeny alu profil
10 x26 –os alu profil mágnesezhető sarokkal
11 x 30-as,és 9 x 30-as alu peremes profilok
12 x30-as,és 13 x63-as tolóajtó profilok
27,5 x 45-ös íves nyílóajtó profil

Mobil rendszerek

Plissé rendszerek 28-as és 22-es mélységben. Minden igényre van profilmegoldás. Küszöb nélküli kivitel vagy akár redőny lefutó mögé szerelhető változat 180 cm magasságig. PVC extrudált tokkal és lefutóval készülő mobil szúnyogháló. Komplett alumínium szúnyogháló rendszerek 41-60 mm-es tokozatokkal és 23-36 mm-es lefutókkal. Alsó fix akasztós, klick-klack-os vagy lefutóvég rögzítéssel. Az összes alumínium rendszer elérhető faeres vagy teljes RAL színskálában az alapszínekhez megszokott gyártási határidővel.

Borovi fenyő fix és nyíló rovarhálók műszaki tartalma

Felületkezelés
Natúr (kezeletlen), vagy lazúrozva MILESI vizesbázisú, UV álló lazúr rendszerrel („V-s” fokozottan vízálló, „K-s” erősen pigmentált). Felárban Fehér/RAL színben.

Alapanyag
Rétegragasztott, hossztoldott, álló évgyűrűs, csomómentes borovi fenyő. A nyíló ajtószárny vastagsága 36 mm, szélessége 80 mm. A kiemelő keret vastagsága 45 mm, szélessége 50 mm. A nyíló keretes szúnyogháló alján 2 cm magas fa küszöb, vagy kefe. A nyíló szúnyoghálóban alapáron van 1db vízszintes osztóborda.

Vasalat
A nyíló kiviteleken ezüst színű 3D állítható pántok (festetteken +pánttakarók), + görgős csappantyú, műanyag fogantyú. A Fix kivitelek vagy kívülre szerelhetők, vagy belülről ráfordító fülekkel (peremes szúnyogháló) rögzíthetők. „Peremes Fix” kivitelek kétszárnyas ablakok esetén csak a főszárnyra rögzíthetők mellékszárnyra nem.

Háló
UV álló, üvegszálas, szürke.

Tekintse meg aluredőny tesztünket

Miért minket válasszon?

Kiváló
minőség

Korszerű technológia

Egyedi
gyártás

Minősített alapanyagok