Műemlék jellegű termékek

Műhelyünk fő profilként foglalkozik műemlék jellegű épületek nyílászáróinak gyártásával is

A régi épületeken a leggyakoribb nyílászáró típus a kapcsolt gerébtokos ablakok. Előszeretettel alkalmazták, mivel variálható volt oldalt nyíló és középen felnyíló, íves és egyenes, osztott és osztatlan kivitelekben is, valamint jó hőszigetelő képességekkel is rendelkezett.
A műemlék épületeken az 1800-as évek óta alkalmazták a kapcsolt gerébtokos ablakokat. Cégünk, a régi technikát követve, de modern anyagokkal ötvözve egy műszaki tartalomban kimagasló értékeket képviselő, de megjelenésben és formavilágban azonos terméket kínál megrendelői számára.

Kérjen ajánlatot még ma!

Modern technológiával gyártott új kapcsolt gerébtokos ablakokat, mára hőszigetelt üveggel, hőszigetelő gumikkal, modern vasalatrendszerrel és megfelelő felületkezeléssel tudjuk ellátni, ami biztosítja a megfelelő hőszigetelő képességet, a tartós, jó működést, a hosszú élettartamot és mindezt a korabeli formában.

A szerkezetek műszaki vonalát hűen követve tudjuk visszaadni az újonnan készült nyílászárók esztétikai értékét egy magasabb minőségi dimenzióban.
A gyártás a kapcsolt gerébtokkal kezdődik. Ezek méreteit leginkább a kibontott és tönkrement eredeti nyílászáró és a fogadó falszerkezet határozza meg. Az új tokszerkezet elemeit pontosabb marásokkal és hőszigetelő gumikkal látjuk el.

A szerkezeti elemek méretei követik az eredeti ablak fontosabb paramétereit. Az új tokszerkezet elemeit pontosabb marásokkal és hőszigetelő gumikkal látjuk el. A szerkezeti elemek méretei követik az eredeti ablak fontosabb paramétereit. Az új ablakok gyártásával is készül egy külső és belső ablakréteg, melyet bélésdeszkázattal kapcsolunk egymáshoz. A kész kapcsolt gerébtokra további belső réteg szerelhető, amelyek általában a belső spalettáknak biztosítottak tokszerkezetet. A kapcsolt gerébtokos ablakok bélésdeszkái, -ha a szélesség lehetővé tette – gyakran készültek kazettás kivitelben.

Erre kerülnek felszerelésre a kapcsolt gerébtokos ablaküveges szárnyai. A kétrétegű szerkezet külső rétegét a kívül lévő ablakszárnyakat egy csökkentett keresztmetszetű (4-7, 5-4 LOW-E + Argon) hőszigetelő üveggel látjuk el. Mérési hőszigetelést a két réteg közötti kb. 10-15 centiméternyi levegő fokozza. A belső ablakszárnyakban egyrétegű üvegezés készül 4-es, 5-ös esetleg 6mm-es vastagságban. Ha összeszegezzük az általunk gyártott kapcsolt gerébtokos ablak rétegrendjét. Akkor 4-16-4 LOW-E + Argon + 120 + 4mm-es sorrend épül fel.

Az általunk készített új kapcsolt gerébtokos ablak külső és belső szárnyai is gumiütközést kapnak. A kapcsolt gerébtokos ablak szerkezeti összetétele biztosítja, hogy egyedi felületkezelést is kínáljunk megrendelőinknek. Lehetőség van arra, hogy az ablakok kívülről más színben legyenek felületkezelve, mint belülről, mivel a kapcsolt gerébtok szétszedhető a felületkezelés előtt. A variációs lehetőség számtalan, igazodva megrendelőink magas igényeihez.

Ha összegezzük az eddigieket, akkor egy kettős gumiütközésű, hármas üvegrétegű hőszigetelt ablakot kapunk, kapcsolt gerébtokos kivitelben, így a műemlék épületek is felszerelhetők jó hőszigetelő képességű és műszaki tartalmú nyílászárókkal úgy, hogy az épületek megőrizhetik jellegüket és műemlék értéküket

Galéria

Miért minket válasszon?

Kiváló
minőség

Korszerű technológia

Egyedi
gyártás

Minősített alapanyagok