Erkélyajtók

Bukó-toló erkélyajtók

Főleg közepes méretű falnyílások beépítésére ajánljuk, szerkezetileg megegyezik a BNY ablakok kialakításával. Zárt állapotban a fix, és mozgatható szárny egy síkban helyezkedik el. Készülhet 68mm, 78mm, és 90 mm-s profilból. Előnye többek közt, hogy a nevéből adódóan használható tolóajtónak, a bukó funkció megtartása mellett. Hátrány főleg az, hogy a tok alsó részének kialakítása miatt, nem tudunk vele a két tér között akadálymentes átjárhatóságot biztosítani. Zárás a kilincs elfordításával, és az ajtó befelé buktatásával történik.

Létezik normál, illetve kényszerműködésű változat. A kényszerműködésű változatnál, a kilincs mozgatásával szinte erő kifejtése nélkül tudjuk a szerkezetet működtetni. Míg a normál verziónál szükség van némi fizikai erőre- főleg a szélesebb változatoknál-, hogy be tudjuk csukni az erkélyajtónkat.

Kérjen ajánlatot még ma!

Főleg közepes,és nagyméretű falnyílások beépítésére ajánljuk,akár 6m- szélességig is. Széles, nagy teherbírású tokszerkezettel rendelkezik, amelybe 68mm, 78mm, vagy 90mm-s fix elem,és toló mozgású szárnyszerkezet kerül. A méretből adódó nagy üvegfelület növeli a tágasság érzetünket. Zárt állapotban a fix, és a mozgatható szárny nem helyezkedik egy síkban. A kilincs elfordításával az tolószárny megemelkedik és a görgők segítségével elhúzható.

Előnye, a nagy átjárható tér mellet,hogy egyben az akadálymentes közlekedés is megvalósul, az új alacsony magasságú thermoküszöb alkalmazásával. Hátrányának talán csak az hozható fel, hogy mivel kizárólag toló mozgást végez az ajtónk, nincs bukó funkciója. A beépített vasalat erőkifejtés nélküli, könnyed működést tesz lehetővé. Az emelő-toló erkélyajtó kitárja előttünk a teret, ugyanakkor megnyugtató védelmet is biztosít a külső időjárási hatások, és az esetleges betolakodók ellen.

Emelő-toló erkélyajtók

Harmonika erkélyajtók

Főleg közepes, és nagyméretű falnyílások beépítésére ajánljuk, akár 6m-szélességig. Különösen ajánljuk a télikertekhez, és a fedett teraszokhoz, ahol a harmonika ajtó segítségével nyáron a szabadban érezhetjük magunkat, a hideg téli napokon pedig az otthon melege járja át a helységünket. Maga a tok és a szárnyszerkezet lehet 78mm, vagy 92 mm-s vastagságú, amely kialakítása nagyrészt megfelel a normál BNY ablak szerkezetének.

Többféle nyitási mód is kivitelezhető a harmonika ajtóval, a nyíló-szárnyak harmonika mechanizmusa révén szinte az egész felület nyithatóvá, szabaddá válik. A szárnyak száma 3 és 8 db közötti lehet, a maximális szárnyszélesség 90 cm. Nagy előnye, hogy ezzel a szerkezettel tudjuk a ma ismert termékek közül a legnagyobb szabad nyílást biztosítani. Létezik süllyesztett alumínium küszöbös verziója, ezzel az akadálymentes átjárást biztosítani tudjuk

Miért minket válasszon?

Kiváló
minőség

Korszerű technológia

Egyedi
gyártás

Minősített alapanyagok