Blog

Hőszigetelt fa bejárati ajtó

A bejárati ajtóknál három nagyon fontos jellemzőre figyelünk. Arra mennyire szép, mennyire illeszkedik az adott épülethez a kiválasztott bejárati ajtó. Arra, hogy mennyire biztonságos az, valóban védje meg amennyire csak lehetséges a bejárati ajtó az értékeinket. S arra, hogy a hőszigetelési mutatói a lehető legjobbak legyenek. Ezzel tudjuk a leginkább mérsékelni az energia felhasználását az épületnek. A bejárati ajtót a többi nyílászárónál is többször vesszük igénybe, emiatt fontos, hogy minden nyitás és zárás után, a minimális légáramláson túl, azonnal kitűnően zárjon a bejárati ajtónk.

A bejárati ajtó így olyan, mint egy zsilip, ami a külvilágból úgy és akkora mértékben engedi csak be a hideg levegőt, amennyire mi jónak tartjuk. Az ajtónk hőszigetelési tulajdonságai összhangba kell, hogy legyenek a másik két tényezővel az esztétikumával és a biztonsággal is. A hőszigetelési tulajdonságokban minél jobb egy bejárati ajtó, minél minőségibb alapanyagokból készül, ezzel párhuzamosan lesz egyre biztonságosabb, ellenállóbb a külső hatásokkal szemben.

A bejárati ajtó választásnál, ha arra helyezzük a hangsúlyt, hogy minél esztétikusabb legyen, akkor természetesen a fa bejárati ajtók egy külön kategóriát jelentenek. A fa alapanyagok, eleve kölcsönöznek egy minőséget az ajtóknak. Az ajtókhoz felhasznált alapanyagokat tekintve viszont egész széles lesz a választék, ami alapján tudunk a számunkra ár/érték arányban a legmegfelelőbbet választani.

Hőszigetelt fa bejárati ajtó tulajdonságai

A bejárati ajtóink fa alapanyagai vetemedésmentesek, 3 vagy 4 rétegben ragasztott hosszanti erezetű fából készülnek. A felületkezelés általában vizesbázisú UV álló felületkezelés 4 rétegben, de kérhetők natúr, kezeletlen állapotban is a bejárati ajtók. A vasalatok esetében is a legjobb minőségre törekszünk GU vagy ROTO biztonsági zárak, Simonswerk nagy teherbírású pántok jellemzik az ajtókat.

A gumi tömítés csendes nyitást és záródást eredményez. A bejárati ajtók kilincsei hosszúcímkések Hoppe Tokyo vagy azzal egyenértékű alu elox, amik 3 kulcsos cilinder zárbetéttel egészülnek ki A bejárati ajtóink 45 mm magas keményfa küszöbbel készülnek, de kérhetőek más küszöb változatok is. Az ajtóbetétek is sokfélék lehetnek, az igényektől függően hőszigetelt üveg vagy hőszigetelt fabetétek is.

A mi fa bejárati ajtóink, mivel egyedi gyártásban is készülhetnek, így az adott épület típusának megfelelően egész sok választott funkcióval rendelkezhetnek. Emiatt érdemes a Farobert Design Kft.-től ajánlatot kérni a hőszigetelt bejárati ajtókra, hogy a legjobb megoldásokat találhasd meg.

Miért minket válasszon?

Kiváló
minőség

Korszerű technológia

Egyedi
gyártás

Minősített alapanyagok