Blog

Minőségi fa nyílászárók

A minőségi fa nyílászárók, nem valami különleges és egyedi dolgot jelentenek. A fából készült nyílászárók máris magasabb minőséget képviselnek azokhoz a versenytársaikhoz képest, amelyek nem természetes alapanyagokból készülnek. Természetesen a faalapanyag típusok között is óriási különbségek vannak, az olcsóbbtól a drágábbig. Azonban ez már egyéni választás eredménye, hogy milyen faalapanyagból készült nyílászárókat választunk. A minőségi fanyílászárókon belül is vannak különböző fokozatok. Azonban a fa minden körülmények között egyfajta nívót jelent.

A fából készített nyílászárókat már évszázadok óta alkalmazzák az építészetben. Mivel kitűnően tartják az alakjukat és könnyen megmunkálhatóak, évszázadokon át nem is gondoltak arra, hogy ne természetes alapanyagú nyílászárókon keresztül nézzenek a világba vagy lépjenek ki oda. A különböző világok közötti átjárás is teljesen természetes volt a szakrális embernek.

Ma, amikor a fogyasztói társadalomban már eltávolodott a szent terek képzetétől, a hétköznapi ember és minden elsősorban funkcionális, még most is őrződik a tradíció, amit mindig feleemelő érzés követni, megújítani. Pontosan emiatt az innovációkat figyelembe véve, a tesztelt anyagok között mindig a fa az első. Sok-sok műszaki fejlesztést először a fanyílászárókon próbálnak ki. Ennek a kísérletek jellegéből fakadó előnyei is vannak, mivel a fát könnyű megmunkálni, így rajta egyszerűen és megbízhatóan ellenőrizhető, hogy mi fog működni majd a gyakorlatban.

 

A minőségi fa nyílászárók nemcsak funkcionálisak

A funkciókat tekintve nehéz különbségeket tenni a nyílászárók között. A bejárati ajtókon keresztül lépünk ki a külvilágba vagy lépünk be onnan. A beltéri ajtók az épület, az egyes ház egyes részeit választják el, hogy zavartalan legyen a bennük folyó tevékenység. Az ablakok fényt és levegőt engednek be az épületekbe, valamint védelmet nyújtanak a széllel, esővel, meleggel, hideggel és a zajjal szemben. Természetesen ezeknek a jegyeknek az alapján már lehet minőségi különbségeket felfedezni. Jobban hő és hangszigetel egy nyílászáró. Jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak, tartósabbak az alapanyagai. A sok kinyitás és bezárás ellenére a vasalatok erősek és tartósak, azok nem vetemednek el.

A többi fontos, a minőséget sugalló jellemzők, az a nyílászáró kinézetéből fakadnak.  A különböző fafajtákon különféle felületkezelési technikákat, alkalmazhatunk, hogy azok minél látványosabban mutassanak. Ilyenek az olajozás, a különböző festéklazúrok. Ezek változatos színeket és felületeket tesznek lehetővé, még szebbé varázsolva a fanyílászárókat.  

Ezeknek a tulajdonságoknak is köszönhető, hogy a fa kellemes környezetet teremt. A fafelületek kidolgozottsága és kezelése, már a megérintésükkel is különleges tapintási élményt nyújtanak.

 

Minőségi fa nyílászárók évszázadokra tervezve

A minőséget jelzi, hogy a fanyílászárók különösen hosszú élettartamúak. Az ajtók és ablakok használati ideje általánosságban véve 25 -30 év között mozog. Azonban műemlék épületek a példa rá, hogy ezek élettartama akár 80- 100, vagy még több évre is kitolódhat. Ehhez persze elengedhetetlen a rendszeres karbantartás, a szigetelőüvegek és a vasalatok időszakos cseréje

Ez a hosszú élettartam is mutatja, hogy ezek a nyílászárók alaktartóak. Valamennyi a nyílászáró gyártására felhasznált alapanyag közül a fa esetében a legkisebb a méretváltozás, ez van a legkisebb mértékben kitéve a hőmérsékletváltozásból eredő anyag vetemedéseknek. S nem mellesleg ezekből a tulajdonságokból kifolyólag a faablakokat könnyebben lehet megtisztítani. A faablakok elektrosztatikusan nem töltődnek fel, mint a mesterséges anyagok, így nem tapadnak meg rajtuk az apró szennyeződések sem. 

A minőségi fa nyílászáró gyártó, mint, amilyen a Farobert-Design Kft., mindezekkel a szempontokkal teljesen tisztában van és ennek megfelelően készíti a fanyílászárót. Így amennyiben bármilyen típusú nyílászáróra van szükséged, akkor minőségi megoldásokért keresd a Farobert-Design Kft-t.

 

Miért minket válasszon?

Kiváló
minőség

Korszerű technológia

Egyedi
gyártás

Minősített alapanyagok

Tanúsítványok

Kiemelten Megbízható Vállalkozás (Highly Trustworthy Company) 2021 - Farobert-Design Kft.

Garancia

Farobert-Design Kft 1 és 4 év szavatosság

Kapcsolat

Farobert-Design Kft.

6346 Sükösd, Hősök útja 21.

Ügyvezető: Pék Róbert

+36 30/606-8268

Ügyintéző: Szabó Mónika

+36 30/674-7525

Kövess minket!